lauantai 12. toukokuuta 2012

harjoittelu eikun jatkuu..

Tänään käytiin jälki tekemässä, reilut 30 metriä, nameja pätkittäin. Hyvin meni, vaikka tuuli oli kova ja jälki oli nurmella. Hienosti pikkunen tietää mitä ollaan menossa tekemään, kun sanon autosta ottaessa sana jälki. Samantien alkaa nenä nuuskuttamaan että missämissä.
Käytiin sit kentällä ottaa tottista ja olipa otus täpäkkänä! ensin leikittiin, sitten pikku pätkiä seuraamista, luoksetuloja paikallaolo 2min. Sit otin noutoa, tokon noutokapulan toi, mutta 0,5kg:n kapula jäi nostamatta.. En tiedä miksi. Yritin uudelleen, mutta ei, sitten hitsasin vähän ja nostihan se lopulta. Jätettiin se siihen. Leikittiin taas lelulla ja harjoiteltiin lelun kanssa eteenistumista. Hienosti onnistu! tänne sanan kuultuaan Jytky tuli eteenistumaan ja piti esinettä niin kauan kunnes vapautin! Jeah. Kokeilin vielä niin että Jytky sivulle, lelun heitto, käskystä haku ja tänne sanalla takas tullessa muistutus eteenistumisesta ja avot, loistava lelun luovutus just niinku pitää :)) Sit kehuja. Tänään Jytky löysi lenkillä pienen (n. kämmenen kokoisen) marimekon kukkaron (kankainen, jossa metallireunat) ja en voinut vastustaa kiusausta ottaa sillä esineruutua, koska sitä ei ole ennen otettu "vierailla esineillä". Eikun tallaamaan siis alue ja esineen vein n. 20-30 metriin. Lähetyksestä juoksi takanurkkaan,etsi, mutta ei löytänyt ja tuli takaisin. En sanonut mitäänja niinpä se lähti uudelleen takanurkkaan tullen takaisin esineen kanssa. Tänne sanan muistutus ja hienosti rekku istui esine suussa eteeni ja törötti siinä esineen kanssa kunnes vapautin!! JES!!

Meillähän oli eka agikurssin kertakin tällä viikolla ja siitä nyt ei hirveästi voi sanoa vielä mitään, kun kertamme kesti vain 15min ohjaajan koneen ollessa myöhässä. Jytky on ryhmän nuorin ja kokemattomin, kaikki muut nimittäin oli opetelleet jo aiemmin esteitä ja osas perusasiat :O no Jytky näki esteet vasta nyt elämänsä ensimmäistä kertaa. Harjoiteltiin namialustan avulla hyppyjä (rimat maassa) niin että koira alkaa itse hakea esteitä eikä roiku ohjaajan kädessä kiinni. Kotiläksyksi valsseja, jotka Jytky itseasiassa jo osaa. Esteitä ei olla harjoiteltu aikaisemmin, mutta ohjauskuvioita sitäkin ahkerammin. Sylikäännöt, valssit yms. kyllä onnistuu :) Ollaan harjoiteltu myös paljon namialustan käyttöä agikerran jälkeen, koska en ole koskaan aikaisemmin sitä käyttänyt ja asia oli uusi niin Jytkylle kuin mulle. Innolla silti odottaen ensi kertaa. Jytky tykkäs selvästi touhusta ja mii tuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti