tiistai 22. toukokuuta 2012

eka kulma jäljellä

Tein pari päivää sitten jäljen, johon tein 90 asteen kulman. En oikein muistanu, että miten se kulma piti opettaa, pitikö se ensin tehä loivana vai suorakulmana, joten tein nyt kuitenkin suorakulmana, vähän haastetta pitää olla :) ja hyvä että tein niin, koska Jytky oli pätevä. Se meni kulmassa  ensin ihan vähä yli, noin oman mittansa, mutta pakitti heti oma aloitteisesti ja otti kulman, josta matka jatkui. JIHAA!! Onneks oli magee herkkukippo jäljen päässä, nimittäin nyt oli herkut todellisesti ansaittu.

Eilen oli fiilikset lievästi sanottuna päinvastaiset, kun meillä oli "pieni" harakanajo sessio. Oltiin lenkillä ja Jytky tapansa mukaan juoksenteli irti kunnes bongasi harakanpojan, joka ei osannut vielä lentää vaan meni sillai pomppimalla. Siitä se sitten alkoi, harakka edellä ja Jytky perässä. Jytkyn mielestä se oli maailman hauskin leikki, häntä heilu ku ropelli. Onneksi se ei uskaltanut koskea koko harakkaan, mutta harakka-raukka oli aivan kauhuissaan ja pomppi henkensä edestä. No minä juoksin komantena perässä ja karjuin minkä kerkesin. Yritin kyllä aluksi lähteä juoksemaan eri suuntaan, mutta ei vaikutusta, Jytky ei nähnyt eikä kuullut mitään muuta kun sen saakelin harakan. No muutaman minuutin episodin jälkeen harakka väsähti ja pysähtyi ja siinä vaiheessa sain Jytkyn napattua kiinni ja annoin kuulla sen kunniansa, koska sain sen rysän päältä kiinni. Onneksi harakka ei mitenkään vahingoittunut (tietääkseni) ja jatkoi pomppimistaan hetken kuluttua. Se siitä hermoja lepuuttavasta lenkistä.

Viikonloppuna otettiin esineruutua. Tallasin 30x10 ruudun ja kävin laittaa esineen. Jytky ruutuun ja hienosti esine palautui minulle, vieläpä täydellisesti eteenistuen :) sit kävin hämysesti laittaa uuden esineen, mutta en laittanutkaan heti koiraa etsimään vaan käytiin pieni lenkki kävelemässä ja tultiin ruudulle uudestaan. Nyt siis tavoitteena se että koira lähtis takareunaan vaikka näköärsykettä ei olekaan ja sinne läks :) esine suussa hienoon luovutukseen, jeah! That's my boy :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti