lauantai 9. helmikuuta 2013

Viimeistelyä

Viikon päästä olisi sitten ensimmäinen tokokisa meillä, jaiks! Tällä viikolla emme ole juuri ottaneet tokoa, joten tänään yhteisreeneissä otettiin tason kartoitus, jotta tiedetään mitä hioa vielä viimeisellä viikolla. Otettiin siis ALON liikkeet kisamaisesti, ilman hyppyä, koska sitä nyt ei ollut saatavana. Tässäpä tulos:

Seuraamisessa kontakti putosi hetkeksi käännöksissä parikin kertaa ja silloin näpäytin hihnalla koiraa (skarppiutta kiitos!!). Tämä toimi hyvin, loppu pätkä hyvää seuraamista. Pysähdyksissä minulla oli ongelmia rytmityksen kanssa (en vaan jotenkin osannut luonnollisesti pysähtyä) ja se oli minun osalta yhtä steppausta! Nolo, kun ei osaa vieläkään kävellä ja pysähtyä oikein. Koira teki tosin hyvin, pikkasen vinot perusasennot kuitenkin.

Liikkeestä maahanmenossa Jytkyllä oli jäänyt kyynärät hieman ylös, jotka laski vasta hetki ennen minun käännyttyä.

Luoksetulossa raju törmäys, alkoi kyllä jarruttaa kolme metriä ennen minua, mutta luisu istuultaan jarrut kiinni loppumatkan ja törmäs. Suora eteenistuminen kuitenkin ja loppu hyvin.

Liikkeestä seisomisessa oli etujaloilla käskyn jälkeen stepannut muutaman kerran.

Luoksepäästävyydessä kiemurteli hieman, hännän hakatessa mun jalkaa.. Ei ois millään malttanu pysyä paikallaan, mutta pysy nyt kuitenkin nostamatta persettä ylös, tosin hieman liikku, mut kuitenkin.

Paikallaolossa otettiin kunnon häiriöt, koiria oli rivissä kolme + kaksi vasta-alkajaa, jotka koiriensa kanssa harjoitteli paikallaoloa. Otettiin tosi lyhyet ajat, kun pakkasta kuitenkin -10, mutta siinä ajassa tuli mahtava häiriöreeni, kun Jytkyn vierestä nousi koira ja ne lähti sitten omistajan kanssa pois siitä (mitä hyvin voi kisassakin sattua). Jytky pysyi hyvin paikalla, tosin se ei todellakaan koko ajan tuijota mua, vaan huomioi kyllä päätään kääntämällä tapahtumat ympärillään.

Eli summasummarun.. Maahanmeno ja seisominen tarvitsevat vielä vahvistusta, samoin seuraamisessa tulen ottamaan motivoivia pätkiä, palkka kainalossa. Vahvistamme myös makupalalla perusasentoja ja maanantaina agilityssä vahvistamme tokon hyppyliikettä. Sitten eikun lauantaina tulta päin, toivotaan parasta ja voin sanoa suoraan, että kyllä vituttaa, jos ei ykköstä tule. Koira kyllä osaa liikkeet, mutta haaste lieneekin hyvä mielentila ja keskittyminen häiriönalaisena. Kisat on liikuntahallissa, eli paikka ei ole helpoimmasta päästä. Let's see what's gonna happen, kaikki on mahdollista, varsinkin kun koiran innokkuus on potenssiin sata :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti