lauantai 23. helmikuuta 2013

kisauran avaus

Viikko sitten Jytky avasi kisauransa varsin mallikkaasti tokossa ja tuloksena oli ALO-luokassa 196p/200p, KP ja sij. 2/15. JEIJ!! :)
Tässäpä erittelyt liikkeistä:

kokonaisvaikutelma 10
luoksepäästävyys 10
paikallaolo 10
seuraaminen hihnassa 10
seuraaminen vapaana 10 
liikkeestä maahanmeno 10
luoksetulo 10
liikkeestä seisominen 10
hyppy 8. Tässä Jytky ennakoi ja hyppäsi ennen kun kerkesin käskyä sanoa. Hyppy oli aika räikeä ja monikaan koira ei suostunut sitä hyppäämään. No just ennen hyppyä kuiskasin Jytkyn korvaan että "hyppy, kato Jytky hyppy" ja Jytkyhän sytty ja kattoa mua ilmeellä että kerro vaan missä, niin se on let's go ja eihän se sitten malttanu minun käskyä tarpeeksi odotella.. :D

Mutta Pötkylä-rakas oli ihan huippu, kisat oli vielä isossa liikuntasalissa, jossa oli sellanen parkettipohja (aivan sairaan liukas), mut kehä oli kuitenkin matotettuna. Tosin puoli kehää oli mattoa ja puolikehää sellasta punasta juoksuradan pohjaa, niinkun yleisurheilukentällä on, eli alustatkin vaihtelivat. Jytky ei arastellut mitään, vaan oli kuin kotonaan siellä, sitä nyt ei paljon näytä haittaavan missä ollaan ja mikä on pohjana :) Pelkäsin hurjasti, että niinköhän poitsu keskittyy olennaiseen (koska voitte arvata, matto oli täynnä hajuja ja muutenkin hälinää ympärillä), mutta kyllä se vaan oli niin oma ittensä ja oikeastaan antoi omalla varmalla ja osaavalla käytöksellään myös minulle rauhallisuutta jännityksen keskelle kehässä. Pidin Jytkyä omaan suoritukseen asti häkissä ja otin sen sieltä muutama minuutti ennen kehään monoa. Otin siinä pikku pätkän seuraamista ja lelupalkka ja sitten mars kehään. Onneksi seuraaminen lähti tosi hyvin liikkeelle ja silloin mulla tuli itelle sellanen varma olo, et koira kyllä tekee just sen mitä sille on opetettu ja niihin se teki. :) Tuomarin kommentti suorituksemme jälkeen  "kyllä tällaisia suorituksia on mahtava katsella ja arvostella, koira tekee kaiken innolla ja ilolla ja yhteistyö on saumatonta :) No aina ei oo ollu tällaisia hetkiä, eikä varmasti tule aina olemaankaan, joten nautitaan nyt näistä onnistumisista :)

Tässäpä vielä Pötkylä poseeraa, tosin tää kuva on agiharjoista maqneesilta, mut kuiteskii... <3
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti