tiistai 1. tammikuuta 2013

talven ihmemaa

Näihin tunnelmiin lopeteltiin vuosi Pyhätunturilla..
 Kinkkuja sulatellen, joka päivä vähintään 15km hiihtoa ja mikä parasta Jytky sai huoletta juosta mukana. Lappi on yleisesti ottaen siitä hieno paikka, että koiria ei ole kielletty laduilta. Siitä huolimatta ikinä ei ole laduilla mitään jätöksiä yms. vaan oikeasti kaikki on sen verran fiksuja, että pitää huolen koirastansa ja sen käytöksestä kaikin tavoin! Jytky juoksi irti minulla koko ajan ja aluksi kun tuli vastaantulijoita, kutsuin sen vierelle istumaan. Parin lenkin jälkeen minun ei tarvinnut sanoa kun "reuna" ja se siirtyi minun vierelle reunaan juoksemaan siksi aikaa kun vastaantulijat olivat menneet. Kukaan ei valittanut koirasta vaan itseasiassa päinvastoin, moni ihasteli Jytkyn olemusta ja kuuliaisuutta :) Siis en voi kylliksi kehua tätä meininkiä täällä, ei vaan tällai Etelä-Suomessa...
 Pakkasta oli välillä enemmän ja välillä vähemmän.. Tällä lenkillä sitä oli noin 25 astetta, mutta kun on kunnolla päällä ja koko ajan liikkeessä, niin hyvin pärjää ja hiki tulee.. Pojat meni eellä, ne ei oikein tajunnu minun hinkua ottaa valokuvia siinä lämpötilassa.. ;)

Uuden vuoden aatoksi tultiin takaisin Kuusamoon ja aattopäivänä kävin Jytkyn kanssa eka 45min lumikenkäilemässä umpihangessa ja siitä perään saman verran hiihtämässä.. Sen jälkeen poitsua nukutti aika hyvin eikä se kyllä reagoinut raketteihin oikein mitenkään.. Ei täällä onneks mikään törkee pauke ollu, mut jonkin verran kuitenkin.
Uuden vuoden päivänä Juha meni töihin ja me Jytkyn kanssa suunnattiin Rukalle lumikenkäilemään. Voi taivas, että siellä oli kaunista! Aivan kuin jossain ihmemaassa olisi ollut :) Alla otoksia lenkiltä.







..Eli näissä tunnelmissa korkattiin vuosi 2013! Innolla jäämme odottamaan mitä kaikkea se tuokaan tullessaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti