torstai 17. tammikuuta 2013

agility = jee, toko = surkeaa

 Tässäpä maanantain reenejä :) teemana oli vekkaus.
http://www.youtube.com/watch?v=nJ-IMsJJWcI&list=UUV61JPNeHa4J3tysh3mUe8A&index=18

http://www.youtube.com/watch?v=WP71n4-qdI4&list=UUV61JPNeHa4J3tysh3mUe8A

http://www.youtube.com/watch?v=9zgkmKRVuMA&list=UUV61JPNeHa4J3tysh3mUe8A&index=10


Lisäksi harjoiteltiin pujottelua. Hienosti poitsu hakee aloituksen, parhaillaan kymmenestä metristäkin on kokeiltu :)

Eilen oli tokoreenit hallilla. Jytky otti selvästi alussa häiriötä muista koirista ja minulla oli työ saada sen keskittyminen itseen. Ensimmäisen kerran paikallaoloissa hämmentyi kun jätettiin koirat ja nousi istumaan. kävin palauttamassa ja lopun oli hyvin. Toisella ja komannella kerralla tässä ei ollut ongelmia. Välillä yrittä haistella vieressä olevaa tiinettä narrttua, mutta huomautuksesta lopetti ja keskittyi minuun.

Seuraaminen muuten ihan jees, mutta kaverit huomautti minua siitä, että pein liian lyhyellä hihnaa. Hyvä huomio! Liikkeestä seisominen jees, mutta maahanmenossa eka jäi kyynärät ylös ja tokalla ei menny ollenkaan. Vinkiksi saatiin makupalalla palkkaamista lelun sijaan maahanmenosta, ja se toimi. Samoin hyvänä vinkkinä tuli hengityksen muutos ennen maahanmenokäskyä ja se oli hyvä, tänään meinaan reeneissä Jytky läsähti tosi hyvin maahan kun käytin hengitystä apuna. Luoksetulo oli ihan paska, nimittäin se ei istunut ollenkaan eteen vaan tuli minun luokse ja jäi kyttäämään taskua/suoraan kiertämään sivulle :O siis WTF??  Loppuun otin vielä hyppyestettä lelun kanssa, ei niinkään liikkeenä vaan leikkien. Mielentila oli välillä hyvä, välillä ei, koska lelu palkkaus sai sen liiaksi saaliille ja namipalkka puolestaa tuijottamaan taskua.. ARgh..

Reeni aiheutti paljon päänvaivaa ja mietittävää. Mikä ihme siinä luoksetulossa nyt oli? Mietin sitten, että olin palkannut sitä koko reenin ajan sieltä taskusta, oliko se siis syynä? Vai ennakoiko se kun viime aikoina olemme tehneet paljon myös sivulle siirtymisiä edestä..? Eteenistuminen on nimittäin ollut meidän viime aikojen bravuureita, kuinka se nyt voi häiriintyä tuosta noin vaan. Toisekseen mietin Jytkyn mielentilaa. Kannattaako minun nostattaa sitä vetoleikillä ennen kehäänmenoa vai ei? Aiemmin olin sitä mieltä, että kyllä, mutta nyt olen sitä mieltä että ei. Koska ei se ole hyvä, että se käy saaliilla koko ajan, enemmänkin tokossa haluan rauhallista mielentilaa, mutta skarppiutta. Mitenkäs tämä on mahdollista? :) Jos en leikitytä sitä yhtään ennen kehää, minua pelottaa, että se ei ole skarppi. Mutta jos leikitytän, niin meneekö sitten liiaksi saaliille..
Nyt sitten päätin, että keskityn rutiineiden luomiseen ja koitan luoda mielentilan sieltä. Keskityn myös siihen, että tehdään liikesarjoja peräkkäin ilman palkkaa tai siis vain kehupalkalla ja isompi palkka odottaa sitten lopussa. Toki harjoitellaan myös yksittäisia liikkeitä seuraavin palkoin: seuraamisessa kainalolelupalkka, liikkeestä maahanmeno namilla. Liikkeestä seisominen lelulla/namilla, luoksetulossa tästä lähin nyt aina palkka suoraan edestä leuan alta lelulla, ei sivulle siirtymistä perään, jottei tule ennakointia. Päätin myös, että jokainen reeni on suunniteltava, jotta tiedän mitä teen. Löysin myös tällaisen "reeniohjelman" alokkaan koirille. En nyt meinaa noudattaa tuota prikulleen, mutta otan siitä ainakin mallia hiukan.

VKO 1

ma
Seuraaminen (kaavio) + iso palkka
ti
Liikkeiden osien treenaamista (2-3 liikettä)
ke
Seuraaminen (kaavio) + luoksetulo + iso palkka
to
Liikkeiden osien treenaamista (2-3 liikettä)
pe
Lepo
la
Hyppy + iso palkka
su
Liikkeiden osien treenaamista (2-3 liikettä)


VKO 2

ma
Liikkeiden osien treenaamista (2-3 liikettä)
ti
Lepo
ke
Seuraaminen hihnassa ja ilman hihnaa, lyhyet kaaviot + iso palkka
to
Liikkeestä seisominen + iso palkka
pe
Lepo
la
Seuraaminen (kaavio) + iso palkka
su
Liikkeiden osien treenaamista (2-3 liikettä)


VKO 3

ma
Liikkeiden osien treenaamista (2-3 liikettä)
ti
Luoksetulo + liikkeestä seisominen + iso palkka
ke
Lepo
to
Lepo
pe
Liikkeiden osien treenaamista (2-3 liikettä)
la
Liikkeestä seisominen + hyppy + iso palkka
su
Liikkeiden osien treenaamista (2-3 liikettä)


VKO 4

ma
Lepo
ti
Seuraaminen (lyhyt) + liikkeestä maahanmeno + luoksetulo + iso palkka
ke
Liikkeiden osien treenaamista (2-3 liikettä)
to
Lepo
pe
Liikkeiden osien treenaamista (2-3 liikettä)
la
Seuraaminen (pitkä kaavio) + iso palkka
su
Lepo



 Yhteisreeni avasi taas silmäni koirani tasoon ja niin paljon on vielä opittavaa meillä molemmilla. Luulin, että meillä on hyvin liikkeet hallussa, mutta sitten ei olekaan, ainakaan kaikki. ..ja se mielentila.. mikä paras konsti parhaaseen lopputulokseen? Tunsin itseni taas niin uusavuttomaksi koirankouluttajaksi, kun en tiennyt kuinka kouluttaa tota ja kuinka viedä sitä eteenpäin. Vaikka Jytky on kolmas koirani, jota koulutan, niin tuntuu, etten edelleenkään osaa tehdä oikein asioita sen kanssa ja teen miljoonia virheitä jatkuvasti. Luojan Kiitos toi koira ei ole mikään herkkis, vaan tyyppi, joka ei pienistä välitä. Kuukausi aikaa kisoihin ja perkele täältä vielä noustaan! Kuten sanottu, voittajat eivät luovuta ja luovuttajat eivät voita. Ainiin lupauduttiin myös tokon SM-joukkueeseen, joten kesäkuun lopussa olemme menossa SM:n. Sekin vielä ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti