keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

"katson tunturimaisemaa ja ymmärrän.."

..kuinka onnellinen voikaan olla hän, joka täällä aina asustaa, tunturimaisemaa en saata unohtaa.. :)
Olen siis vieläkin tuntureiden pauloissa, kävimme nimittäin viime viikolla Levillä hoitelemassa muutamia asioita ;) ja olihan siellä sanoinkuvailemattoman hienoa. Tunne siitä, että sinne pohjoseen tässä kuulutaan, vahvistui. En siis malta millään enää odottaa parin viikon päästä tapahtuvaa muuttoa Kuusamoon :)) Laitan pian kuvia Leviltä ja Kuusamosta tulevan kotimme takapihalta.
Jytky Pötkylä oli sen aikaa hoidossa porukoilla maalla ja jäimme vielä reissun jälkeen muutamaksi päiväksi Lieksaan. Jytkystä tuli viikossa oikein mallikas maalaistollo :) Se rakasti olla ja samoilla pihalla mielinmäärin ja uteliaana koirana nenä oli milloin missäkin sotkussa, kun se tuli tutkimusmatkoiltaan takaisin. Ihana otus <3 järki ei tosin pakottanut päätä, kun tyyppi oli menny rantaan ja juossu pokkana kalliolta veteen ja huomannu toki pian että perkele, tämä ei muuten kanna ja hirveä räpiköinti.. Oli se sieltä uimalla takas rantaan tullu, että uimataito on testattu. Tosin minkäänlaista omaehtoista halukuutta sillä ei ole uimaan tai ylipäätään veteen, hyvä että rannalla ollessaan varpaita kastelee. Vepekoiraa siitä siis tuskin tulee :)

Viime viikon agireenien ratapätkä meni ihan perseelleen suoraan sanottuna, mikään ei oikein menny niinkun ois pitäny. Pähkäilin jälkikäteen reenejä ja päätin, että muutan palkkausta namialustasta leluun, ainakin jos rataa otetaan eka pätkissä ja palkata pitää tavallaan kesken radan. Nimittäin ongelmana oli nyt, että se jäi aina niihin kohti pyörimään ja etsimään namialustaa, missä se oli yhdenkin kerran ollut tai että se syöksyi niihin kohti missä joskus se namialusta oli ollut. Siinä vaiheessa oli ihan sama mitä minä teen tai huutelen, eihän se nähny eikä kuullu mitään. Ohjattavuus, hallinta? Niin mitä ne on..??!! ;) Onneks porukoilla on pari agiestettä ja otimme sitten viikonloppuna samat hyppykuviot mikä oli tuottanut suuria vaikeuksia harkoissa. Opetin samalla kierrä käskyn, että se hakis pahemmistakin kulmista esteitä. Lelulla palkattuna kuviot ja "nollakulmat" onnistuivat oikein hyvin ja samalla teimme onnistuneita hallintatreenejä. Piru toi otus kääntyy täpäkkään, kun se vaan on kuulolla. Saa nähä miten tänään reeneissä sitten menee..Huhhuh.. Puuskututtaa jo valmiiksi :D

Nyt viikon aikana ei siis olla hirveästi tehty mitään sen kummempaa. Jytky on keskittynyt Indi-ihanaisen kanssa leikkimiseen ja maalaispojan virkaan, jotka se kyllä hoiti oikein mallikkaasti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti