tiistai 20. marraskuuta 2012

sitä sun tätä

Jeps, kaikkea sitä on taas ehditty touhuamaan.. ollaan hiihdetty, edelleen niin, että Jytky juoksee vapaana omaa tahtiaan mukana lenkeillä, tokoiltu ja eilen starttasi myös agilityn talvikausi maneesilla. Hiihtolenkit ovat painottuneet aamuun, meiltä lähtee nimittäin hiihtoladut suoraan ovelta, joten on ollut mahtava heti aamun alkajaiseksi laittaa sukset jalkaan ja eikun baanalle. Muutamana aamuna aurinko on noussut horisontista ja pakkastakin  on ollut sopivan pirtsakasti, joten eipä aamu paljon paremmin olisi voinut alkaa..

Viime viikonloppuna olimme Hiturin koulutuksesta ja oli ihan hyvä saada tokotuomarin näkökulmaa tai lähinnä sitä mihin tuomari kiinnittää huomiota, mistä lähtee pisteitä jne. Saimme myös loistavaa harjoitusta kisamaisiin paikallaoloihin, luoksepäästävyyteen ja liikkurin toimintaan. Pysyhän se Jytkynkin perse lopulta paikoillaan, kun tarpeeksi malttia harjoiteltiin :) Koulutus oli pienessä parkkihallissa, jossa oli myös ihmisiä, muita koiria ja autoja yms. eli kertakaikkisen hyvää häiriöreeniä samalla. Kaikkia tulleita koulutusjuttuja en täysin allekirjoita tai ole samaa mieltä, mutta näissä koulutuksissahan tärkeintä onkin poimia ne itselle parhaat jutut, kaikki ei käy kaikille.  No jokatapauksessa käytiin koemaisesti eka liikkeet läpi ja tässä jotain kommentteja (mitä Hituri meistä oli mieltä) : paikallaolo hyvä, seuraamisessa koira seuraa todella kauniisti, mutta perusasennot oli tällä kertaa välillä hukassa (jäi seisomaan). Ohjaaja ei osaa kävellä luonnollisesti eikä osaa myöskään pitää hihnaa luonnollisesti (täysin totta,hyvä minä..). Liikkeestä seisominen tosi hyvä. liikkeestä maahan meno muuten jees (kyynärät jäi vähän koholle), mutta mulla on kuuluma liian vihainen käsky :). Luoksetulo tosi hyvä (jopa oli suora perusasento, jee!! Hyppy hyvä. Eli nyt harjoitellaan sitä hemmetin seuraamista, jotta ne perusasennot menis kuten pitää ja että minä osaisin hoitaa oman hommani.

Meillä on ollut useamman viikon tauko agilityssä, mutta eilen käynnistettiin talvikausi upouudessa Ruskalaukaan maneesissa. Ympäristönä maneesi on mielestäni koiralle suht haastava, maa täynnä maailman ihnimpia hajuja, sit oli tosi tuulinen keli ja tässä maneesissa katon asemaa hoitaa sellanen paksu läpinäkyvä muovi, joka piti aikamoista ääntä ja lisäksi pohjana about 10cm pehmyt hiekka, joka oli muuten sairaan raskas juosta.. Thänk God, hajut eivät vieneet voittoa vaan Jytky teki kyllä täysillä kaikki mitä pitikin ja keskittyminen oli hyvä. Meikäläisellä vaan oli suuria vaikeuksia pysyä ton koiran vauhdissa ja olinkin auttamatta lähes aina myöhässä..onneksi Jytky kuitenkin korjas puolet minun virheistä, mutta mahdottomiin ei sekään pysty.. no lopussa kuitenkin saatiin yhdistettyä kaksi rataa ja ne meni vielä virheettömästi! Hitsi että jäi hyvä mieli ja hitsi että meillä oli kivaa :) toi on niin parasta terapiaa!!


Voittajanäyttelyyn enää noin kolme viikkoa!!! Aikataulutkin olivat tulleet, Jytky on kehässä n. klo 10 ja tervu-uroksia oli muistaakseni 27 kpl.. Että eihän sillä mitään mahdollisuuksia siellä ole niiden aikuisten ja kehittyneiden joukossa, mut käydään ny kattoo mitä mieltä meidän pojasta ollaan. Olen ottanut taktiikaksi, että me mennään sinne näyttelypaikalle hyvissä ajoin ja kulettelen siellä sitä jo niin paljon, että ylimääränen höyryäminen purkautuu. Väsytystaktiikka siis kunniaan :))

Mulla ois paljon kuviakin tänne, mutta jostain syystä tää nyt ei anna lisätä kuvia vaan jumahtaa samantein kun yritän lisäillä. Noh, koitan myöhemmin uudestaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti