maanantai 26. marraskuuta 2012

Fiilistelyä

 Joutavilla jotain.. :) vähä heikko kuvaus, kun itse kuvasin, mutta idea tullee selväksi.. Kiertoharjoittelua siis..
 Yllä kuvaa Valtavaaran huipulta.. muutama viikko sitten käytiin Jytkyn kaa kipuamassa sinne.. Karun kaunista!.. ja kyllä, huipulla tuulee :)
 Samalta reissulta kuvaa niin yllä kuin alla. Ja kuten kuvasta näkyy, poitsu nauttii lumesta täysin siemauksin!


 Hyvä olo lähtee sisältäpäin! Tarviiskohan Valio uutta mainoskasvoa? ;)
 Yllä kuva Pyhätunturilta.. Oltiin viikonloppu mökillä ja lauantai aamuna käytiin Jytkyn kaa 2h kävely kansallispuistossa ja illalla sitten tunti hiihtoa, Jytky tietty messissä. Sunnuntaina vielä reipas tunti hiihtoa, joten oikein kiva aktiiviviikonloppu takanapäin..
 Illalla lepi maistui.. minä palauttelin selkääni selkälaudalla (siks mun perse näyttää niin isolta tossa, siellä alla on siis sellanen selkälauta ;)) ja Jytky tunki luonnollisesti ittensä kainaloon.. <3
 Lauantai-illan fiiliksiä..
Tää nyt ei oo mikään erikoisen hyvä kuva, mutta laitoin siks, että tos näkyy aika hyvin poitsun (minun mielestä) mahti punainen väri, josta tykkään ihan sairaana ja joka alkaa muuten olla häviävä luonnonvara tervuilla.. Ja mitäs muutakaan yks tekee kun lutkuttaa Tikruansa... takkatulen ääressä :)

Nyt kiireesti agireeneihin..soon moro!

tiistai 20. marraskuuta 2012

sitä sun tätä

Jeps, kaikkea sitä on taas ehditty touhuamaan.. ollaan hiihdetty, edelleen niin, että Jytky juoksee vapaana omaa tahtiaan mukana lenkeillä, tokoiltu ja eilen starttasi myös agilityn talvikausi maneesilla. Hiihtolenkit ovat painottuneet aamuun, meiltä lähtee nimittäin hiihtoladut suoraan ovelta, joten on ollut mahtava heti aamun alkajaiseksi laittaa sukset jalkaan ja eikun baanalle. Muutamana aamuna aurinko on noussut horisontista ja pakkastakin  on ollut sopivan pirtsakasti, joten eipä aamu paljon paremmin olisi voinut alkaa..

Viime viikonloppuna olimme Hiturin koulutuksesta ja oli ihan hyvä saada tokotuomarin näkökulmaa tai lähinnä sitä mihin tuomari kiinnittää huomiota, mistä lähtee pisteitä jne. Saimme myös loistavaa harjoitusta kisamaisiin paikallaoloihin, luoksepäästävyyteen ja liikkurin toimintaan. Pysyhän se Jytkynkin perse lopulta paikoillaan, kun tarpeeksi malttia harjoiteltiin :) Koulutus oli pienessä parkkihallissa, jossa oli myös ihmisiä, muita koiria ja autoja yms. eli kertakaikkisen hyvää häiriöreeniä samalla. Kaikkia tulleita koulutusjuttuja en täysin allekirjoita tai ole samaa mieltä, mutta näissä koulutuksissahan tärkeintä onkin poimia ne itselle parhaat jutut, kaikki ei käy kaikille.  No jokatapauksessa käytiin koemaisesti eka liikkeet läpi ja tässä jotain kommentteja (mitä Hituri meistä oli mieltä) : paikallaolo hyvä, seuraamisessa koira seuraa todella kauniisti, mutta perusasennot oli tällä kertaa välillä hukassa (jäi seisomaan). Ohjaaja ei osaa kävellä luonnollisesti eikä osaa myöskään pitää hihnaa luonnollisesti (täysin totta,hyvä minä..). Liikkeestä seisominen tosi hyvä. liikkeestä maahan meno muuten jees (kyynärät jäi vähän koholle), mutta mulla on kuuluma liian vihainen käsky :). Luoksetulo tosi hyvä (jopa oli suora perusasento, jee!! Hyppy hyvä. Eli nyt harjoitellaan sitä hemmetin seuraamista, jotta ne perusasennot menis kuten pitää ja että minä osaisin hoitaa oman hommani.

Meillä on ollut useamman viikon tauko agilityssä, mutta eilen käynnistettiin talvikausi upouudessa Ruskalaukaan maneesissa. Ympäristönä maneesi on mielestäni koiralle suht haastava, maa täynnä maailman ihnimpia hajuja, sit oli tosi tuulinen keli ja tässä maneesissa katon asemaa hoitaa sellanen paksu läpinäkyvä muovi, joka piti aikamoista ääntä ja lisäksi pohjana about 10cm pehmyt hiekka, joka oli muuten sairaan raskas juosta.. Thänk God, hajut eivät vieneet voittoa vaan Jytky teki kyllä täysillä kaikki mitä pitikin ja keskittyminen oli hyvä. Meikäläisellä vaan oli suuria vaikeuksia pysyä ton koiran vauhdissa ja olinkin auttamatta lähes aina myöhässä..onneksi Jytky kuitenkin korjas puolet minun virheistä, mutta mahdottomiin ei sekään pysty.. no lopussa kuitenkin saatiin yhdistettyä kaksi rataa ja ne meni vielä virheettömästi! Hitsi että jäi hyvä mieli ja hitsi että meillä oli kivaa :) toi on niin parasta terapiaa!!


Voittajanäyttelyyn enää noin kolme viikkoa!!! Aikataulutkin olivat tulleet, Jytky on kehässä n. klo 10 ja tervu-uroksia oli muistaakseni 27 kpl.. Että eihän sillä mitään mahdollisuuksia siellä ole niiden aikuisten ja kehittyneiden joukossa, mut käydään ny kattoo mitä mieltä meidän pojasta ollaan. Olen ottanut taktiikaksi, että me mennään sinne näyttelypaikalle hyvissä ajoin ja kulettelen siellä sitä jo niin paljon, että ylimääränen höyryäminen purkautuu. Väsytystaktiikka siis kunniaan :))

Mulla ois paljon kuviakin tänne, mutta jostain syystä tää nyt ei anna lisätä kuvia vaan jumahtaa samantein kun yritän lisäillä. Noh, koitan myöhemmin uudestaan.




tiistai 6. marraskuuta 2012

winterfun :)

ja lisää kuvia umpihankilenksulta..

 mäkireeniä ;)



 punainen kenguru :)



viestiä!!

Hahaa... uusi laji aloitettu, viesti! Jytkyn mielestä hurjan hauskaa puuhaa ja hienosti se juokseekin. Ollaan siis otettu pennusta pitäen lenkeillä sitä, että jompikumpi, minä tai Juha menee piiloon ja Jytky sitten juoksee ettimään ja sit lähetys takaisin.. No nyt muutaman viimeisen viikon aikana on otettu"oikeita" viestikaavioita (siis niinkun se menee kokeessa) sellasella reilun sadan metrin matkalla ja on muuten suju yllättävän hyvin. Jytky ei epäröi hetkeäkään lähteä toisen luo, olipahan kyse kummasta tahansa. Ollaan kokeiltu vielä kaikinpäin lähetyksiä ja näköjään ei ole mitään väliä kumpi on kummassa pisteessä. Tosin siis oikeassa kokeessahan koirat lähetetään vissiin tietyn väliajoin juoksemaan sitä matkaa ja olen melkein varma, että jos Jytky kohtais toisen koiran kesken juoksun niin sillä unohtus sen siliän tien mitä se oli tekemässä.. Eli siinä olis lievästi sanottuna reenin paikka.. :) Mutta tästä on tosi hyvä jatkaa ens kesänä ja tiedä vaikka ensi syksynä löydettäs ittemme viestikokeista.. Who knows.. ;)
Täällä on muuten jo hurjasti lunta ja ollaan Jytkyn kanssa kovasti tehty niin umpihankilenkkejä kun aloitettu myös hiihtolenkit. Jytky siis juoksee hiihtolenkeil irti matkassa ja voi jestas se nauttii juosta :) Siitä on vissiin hurjan hauskaa, kun mammakin pääsee vähä vauhdikkaammin eikä aina lyllerrä jäljessä :)
tässäpä kuvia eräiseltä umpihankilenkiltä..






Tokoliikkeitä ollaan vahvisteltu melkein päivittäin ja jippii, liikkeestä seisominenkin on taas kunnossa. Ei siihen loppuen lopuksi menny kun päivä tehoreenaten. Mut nyt kaipaisin kovin häiriötä ja liikkuria reeneihin, mutta piru tääl se on vähän vaikeaa! Muutama päivä sitten menin keskustaan, jotta saatas häiriöö reeneihin, mutta eihän siellä ollu ku pari kävelijää ja yksi pyöräilijä, joten se niistä häiriöistä. Tarttee alkaa vissiin soittelee josko joku lähtis kaveriksi reenaa. Luoksepäästävyys kaipaa harjoitusta (siis siltä osin että perse saadaan piettyä maassa eikä hypätä juttelevan tyypin syliin) ja se liikkuri on varmaan oma juttunsa kokonaan..

torstai 1. marraskuuta 2012

kaamoksen alku

Niinpä niin.. valoa ei hirveästi enää ole ainakaan täällä pohjoisessa.. Enää ei kerkeä tekemään lenkkejä valoisalla paitsi viikonloppuisin ja se ärsyttää. Pimeässä mettässä taivaltaminen ei ole niin mielekästä puuhaa.. Mutta toisaalta pimeyteen vähän valoa antaa lumi, jota täällä on about 10cm :) kohta startataan siis hiihtokausi ja en malta odottaa, että pääsisin jo iltaisin purkaa paineita ladulle. Jytky saa sitten irti juosta mukana, joten tuleepahan sillekin kunnolla lenkkiä. Toki polttelee jo vetovaljaatkin varastossa, mutta ne saa nyt odottaa vielä ensi vuoden puolelle.. ehkä. Kokeilin tossa yhtenä päivänä Sucan entisiä valjaita Jytkylle ja ne passas oikein hyvin. Tosin Jytky oli ihan hämmentyny niistä valjaista eikä tienny mitenpäin olisi.. Hetken jo kävi mielessä että se ei varmasti vedä senttiäkään kun valjaat laitetaan, mutta pitää alkaa sitä totuttaa niihin pikku hiljaa..

Sucasta puheenollen.. viime aikoina olen yhä enemmän ja enemmän alkanut miettiä (tosissaan tai vähemmän tosissaan) että Jytky on uudelleen syntynyt Succa..;). Ulkonäöltään, painoltaan, kooltaan, luonteeltaan ja käytöstavoiltaan  ne ovat ihan samanlaisia. Aivan käsittämätöntä. Yleensä koirat ovat kuitenkin niin eri luonteisia keskenään, mutta nämä on kyllä niin samanlaiset ettei mitään järkeä. Toisaalta olen miettynyt myös sitä, että minä käyttäydyn varmaan jotenkin niin, että niistä on tullu samanlaisia, mutta toisaalta en ole kyllä kenenkään koiran omistajan kuullut sanovan omistaneen kahta samanlaista koiraa, yleensä juuri päinvastoin.. En tiedä, hassua.
Tässäpä molempien kuvat. Paljonhan niissä on eroakin, mutta minä en tiedä miksi minulla tulee Sucan kuvasta Jytky vahvasti mieleen ja päinvastoin. Anyway, minun rakkaat pojat molemmat. <3

Tein muuten pari päivää sitten esineruutua ja jottei se olisi ollut liian helppoa, teimme sen täysin pimeässä metsässä :) hyvin kuitenkin meni, ruudussa oli kaksi hanskaa ja Jytky teki ahkerasti töitä löytäen lopulta molemmat, hitsin hyvä suoritus siis! Tokoakin käytiin reenaa prisman parkkiksella ja otin alon liikkeet peräkkäin ilman palkkaa. Hyvin meni ja tällä kertaa ilman ainuttakaan virhettä!! Jee! luoksetulonkin eteenistuminen oli suora, vaikka se vieläkin on usein ollut hiukan vino. Seuraaminen just hyvä , kertaakaan ei hamunnu mun kättä ja paikka piti kaikissa käännöksissä. Välillä Jytky siis meinaa hamuta mun kättä tai paikka katoaa hetkeksi täyskäännöksissä. Nyt ollaan saatu maahanmenokin kuntoon, välillä siinäkin vaan meinaa jäädä kyynärät hiukan ilmaan, mutta nyt sekin onnistu jostain syystä hyvin. Sitten olen luullut tähän asti, että alossa toinen jäävä on liikkeestä istuminen, mutta eipä olekaan (oli ihan fiksua lukea tänään säännöt!!! ja huomata ettei tiedä niitä..) vaan liikkeestä seisominen!!! Alkuaikoina se oli meidän paras liike, mutta nyt kun olen hinkannut maahanmenoa ja istumista niin Jytky ei osannutkaan enää seisomista vaan menee aina maahan tai istuu.. Perhana! Se liike on siis aloitettava alusta rakentamaan...Vaikka minä kuinka yritän sanoa eri äänensävyllä käskyn niin ei se sitä enää muista...No onneksi tässä nyt vielä on aikaa siihen kisaan.. Muutenkin pitäs päästä nyt häiriöreenejä tekemään ja saada vieraita ihmisiä kopeloimaan sitä, kun tuntuu, että sillä on joku pöhinä kausi menossa, että välillä suhtautuu varauksella joihinkin ihmisiin/asioihin.. kuukausi aikaa niihin pirun näytelmiinkin ja toi poika on niin ruipelon näkönen, että ihan hävettää viedä sitä sinne kehään. Ja auta armias jos se alkaa siellä vielä apinaa matkimaan niin kalliiksi tulee siniset nauhan pätkät. Toisaalta junioreissa on 7kk sitä vanhempia koiria, jotka varmasti näyttää edes uroksilta ja joilla on edes jonkinlaista massiivisuutta, mitä tuolla pojalla ei ole tällä hetkellä yhtään... Ihanan sporttinenhan se on mun mieleen, mutta tuskin tuomarit paljon arvostaa ruipeloa urosta... No pääseepähän Helsinkiin shoppaamaan jos ei muuta ;)