keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

tottista toisen perään

Tänään olimme kimppatreeneissä, josta hain lähinnä häiriötä ja ryhmäpaikallamakuuta. Aluksi otin hiukan seuraamista, joissa Jytky ei ollut parhaimmillaan ja vilkuili välillä minne sattuu eli otti häiriötä ympäristöstä, olihan siellä ympärillä ihmisii ja vähän matkan päässä koirakko leikkimässä... Tämän huomatessani otin vain pieniä pätkiä ja leikkiä lelulla väliin. Tämä auttoi ja keskittyminen korjaantui. Otettiin myös liikkeestä seiso ja istu, ne menivät loistavasti, samoin luoksetulo, eteenistuminenkin siinä oli suora, tosin avustettuna. Sitten otettiin ns. henkilöryhmää, niin että vieraat ihmiset seisoskelivat paikoillaan ja me puikkelehdittiin välissä. tässä kontakti ei pitänyt, mutta ei se yrittänyt ryntäillä onneksi kenenkään luokse. Puikkelehdittiin siinä sitten sen aikaa kunnes kontakti piti ja tuhti palkka.
Toisessa erässä otettiin paikallamakuu ryhmässä. Se oli hyvä, paitsi jätettäessä Jytky kellahti lonkalleen ja oli vähän vinossa makuun ajan. Toisella kertaa jäi onneksi suoraan, mutta istumaan noustessa se reagoi viereisen käskyyn ja ennen kuin minä kerkesin sanoa mitään poitsu istua napotti perusasennossa. No tämä oli eka kerta kun olimme kunnon ryhmäpaikallamakuussa, koiria oli yhteensä neljä. Hyvä fiilis jäi siitä, että Jytky pysyi aloillaan, vaikka muut komensivat koiriaan makuun aikana. Kaula kyllä venyi ja venyi jossain vaiheessa, mutta onneksi se pysyi kuin pysyikin paikoillaan.
Lopuksi otettiin vielä ruutua, eli käytännössä Jytky vaan juoksi lelulle ruutuun vauhdilla. Pari kertaa otin tyhjän ruudun ja pysäytys sinne + palkan heitto. Molemmilla kerroilla vauhti ruutuun hyvä, mutta ekalla kerralla jäi etsimään palkkaa pysäyttämiskäskystä huolimatta, tokalla kerralla pysäytys oli parempi, mutta silti siinä oli hieman haahuilua käskyn jälkeen. Toi on vähä ongelma ollu yleensäkin, että jos palkka on ollut jossain maassa kerrankin ni se kyllä jää ettimään sitä toisillakin kerroilla, sama juttu oli aluks agilitys ja nyt tässä. Tarttee miettiä mitä sille tekee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti