maanantai 5. elokuuta 2013

vielä on kesää jäljellä.. :)

Hellouta.. nyt on ollu aika pitkä päivityskatko, kiitos meijän rikki menneen nettitikun. :( Vasta tänään saatiin uusi ja nyt pelit ja vehkeet on taas kunnossa ja yhteys on entistä parempi, jee! Me on oltu viimeset viikot reissun päällä ja meno on ollut sen mukaista.. lähetääs purkaa mitä tässä on ehtiny tapahtua.

Ensinnäkin oli belggareiden erikoisnäyttely Joensuussa ja Jytky sai ERIn sekä SA:n ollen nuorten luokan kolmas. Arvostelu oli todella hyvä, mutta se miksi jättipottia ei tullut, tiivistyi hyvin yhdessä arvostelun lauseessa: toivoisin koiran olevan kehittyneempi eli se on vielä kesken. Että semmosta. Tiesin sen kyllä etukäteen jo, että Jytky on vielä rimpulapimpula eikä sillä ole sellaista massaa mitä urokselta vaaditaan. No mutta tosi kiva päivä kaikkinensa ja ainiin olihan Jytky vielä kasvattajaluokassa, jossa No-How sijoittui kolmanneksi kera KP:n.. Hyvä Ou-Nout :) Päätin, että näyttelyihin mennään seuraavan kerran joskus ensi vuonna, kunhan toi on kehittyneempi.
Erkkaria edeltävä viikko oltiin Lieksassa ja siellä on kyllä niin hyvät suot, että pakko oli päästä vetää kunnon suotreenejä.. Tykkäsin! Tai tykättiin ;)
Sitten me ollaan ahkerasti harjoiteltu keppejä ja ettepä arvaakaan, Jytky oppi kuin oppikin kepit!! Ihan loistavaa. Lieksassa viikon aikana ne napsahti kohdilleen ja nyt kepit sujuvat loistavasti myös radan yhteydessä. Projekti meni niin, että vinokepeillä reenattiin ja aste asteelta vaikeutin koko ajan. Päästiin siihen, että kepit olivat samassa linjassa, mutta ihan pikkusen vinossa.

 No tässä vaiheessa kokeilin sitten kerran huvikseen oikeita keppejä ja tsdaa, ne sujuivat! Oli onnistuneita kertoja, mutta väliin mahtui myös epäonnistuneita. Ekan välin löytämisessä oli ongelmia ja rytmi usein katosi lopussa. Niinpä palasin takaisin vinokeppeihin ja sit tapahtui naks Jytkyn päässä, koska pienen vinokeppireenauksen jälkeen oikeat suorat kepit ovat sujuneet tosi hienosti, samoin eri sisäänmenokulmat. Rytmiongelmia ei ole ollut myöskään. Eli loppuen lopuksi Jytky oppi kepit parissa viikossa (säännöllisen epäsäännöllisesti reenaten)!! Käsittämätöntä!! Siinä se poitsukka vaan todistui sen, että hän kyllä oppii, kun häntä osataan opettaa oikein!!

Tokon avo-luokan liikkeitä on reenitty enemmän ja vähemmän ja ne alkavat pikku hiljaa sujua. Nyt varsinkin takana on kaksi aivan huippua reeniä, joissa olen ottanut liikkeitä putkeen palkkaamatta kisamaisesti ja Jytky on toiminut loistavasti. Uudet liikkeet, kuten nouto, hyppy, kaket ja luoksetulo onnistuivat pitkästä aikaa täysin virheettömästi ja siihen olenkin yyber tyytyväinen. Ainahan nämä reenit eivät mene virheettömästi, siksi kai onnistumiset niin hyvältä tuntuvatkin :) Häiriön alla tosin ei olla reenattu vähään aikaa eli sellaisia reenejä pitäisi ehdottomasti saada lisää...

Keppien kuntoon saamisen myötä ilmoitin Jytkyn 17.8 Haukiputaalle agikilpailuihin, jotka ovat samalla belgien rotumestaruudet. Siellä olisi agirata sekä hyppäri + joukkuekisa. Seuraavana päivänä 18.8 on puolestaan tokon rotumestiksen ja eka AVOn kisa.. Elo-syyskuun vaihteessa menemme Lieksan agikisoihin ja siellä taitaa olla 5 starttia yhteensä... Siistiä, en malta odottaa, että päästään agiurakin korkkaamaan!

Tässäpä vielä muutamia kuvia reissuilta..

Mustikassa.. 


Minun rakas Indi vanhus <3

Vuosihan siihen meni.. nimittäin tänään toteutettiin se mistä olen haaveillut jo vuoden. Eli sängyn päätyyn hylly, jossa on meidän hääkuvia ja tietysti rakkaan Jytkyn kuva...Nyt ne on siinä ja Tykkään!!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti