torstai 22. elokuuta 2013

Jytkylle agin epiksien voitto!

Tänään meillä oli agilityn epäviralliset kisat ja Jytky voitti maxien kisaavien luokan 0-tuloksella, aikakin oli jotain 10 sekkaa alle ihanneajan :) rata oli kuuluma sama kuin mitä oli ollut pari viikkoa sitten jossain kisoissa 1.luokassa, joten hienoa Pötkylä!! :))

Rotumestaruuksista täysi värisuora Jytkylle!!!!

Eihän tässä ala olla mitään J:tä!! :) nimittäin..

lauantaina 17.7. olimme Haukiputaalla ensimmäisissä agikisoissa ja sieltä saaliina BELGIANPAIMENKOIRIEN 1. LUOKAN ROTUMESTARUUS!!!! JESJESJES!!!!
Jytky oli ainut belgi, joka sai molemmilta radoilta tuloksen, joten voitto oli sitten sillä ratkaistu :) Nollilla emme tosin juhlineet, ekalta radalta kymppi (kepeiltä,aloituksessa ongelmia) ja tokalta radalta 15, kaksi rimaa alas + keppien aloituksessa ongelmia. Toi keppiongelma kaiversi ratojen jälkeen mieltä, koska Jytky oli tehnyt ja hakenut niiiin hienosti kepit reeneissä, myös radalla. Onneksi illalla oli vielä joukkuerata (joka oli tasoltaan 2. luokan rata) ja silloin mietin, että nyt mulla ei ole mitään menetettävää eli en alkanut yhtään varmistelemaan keppejä vaan annoin koiran vaan mennä ajoissa käskyttäen ja koirahan haki aivan todella hyvin aloituksen, vaikka vielä takaaleikkasin ennen keppejä... Eli kyllä se osaa ne kepit, mutta ykkösen radoilla sorruin varmistelemaan perse pystyssä keppejä ja näin sotkin Jytkyn pasmat niin että se ei osannut hakea oikeaa aloituskohtaa. Ois vaan pitäny luottaa koiraan ja antaa sille tilaa, mutta kun ei niin ei.. Noh, olen silti super tyytyväinen kisauran aloitukseen ja tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kisoihin...

sunnuntaina 18.8. Oli vuorossa TOKON rotumestaruudet ja eka kisa AVOssa. Mietin etukäteen, että mitenhän tässä käy, kun ollaan jo kaks yötä oltu hotellissa ja edellis päivänä oli törkeen pitkä kisapäivä takana, että niinköhän tuo jaksaa vielä.. No kyyllähän se jaksoi ja vieläpä hyvin jaksoikin. Mielentila oli alusta asti just hyvä ja kisojen saldona 2.sija pistein 185,5!! JES!! Muuten tais olla kymppirivi, mutta nouto 7,5 (otti kapulan, mutta sai huonon otteen, koska kapula tippui melkein samantien. Nosti tosin kapulan heti ja loppu hyvin. Luoksetulo 8,5, pysähdys olisi voinut olla napakampi, mutta itse olen tosi tyytyväinen siihen, koska eihän me olla otettu tätä koko liikkeenä viimeksi varmaan viikko pari sitten ja muutenkin tää on ainut liike mikä oli täysin arvoitus kuinka se tekee sen, juurikin palasissa reenaamisen takia. Ainiin, seuraaminen oli 9, kontakti tippui muutamia kertoja käännöksissä hetkeksi ja yleisvaikutelma 8, siksi koska pein Jytkyä välillä etusormella pannasta kiinni liikkeiden välissä. Muuten kaikki kymppejä ja erityisen tyytyväinen olen kaukokäsykyihin, jotka muuten meni minun mielestä aivan loistavasti ja napakasti pumpaten. Voihan Pötkylä mikä rekku sinä ootkaan <3 <3 Jytky teki hommia ihanana omana itsenään ja pisti parastaan koko ajan <3 sydän pakahtuu rakkaudesta ja kiitollisuudesta tätä koiraa kohtaan!!

Ainiin ja se viimeinen "mitalli" eli pronssinen tuli tokon joukkuekisasta, jossa team No-How oli siis kolmas. Joukkueessa oltiin me, Merja ja Kipi (sijoittui muuten hienonhienosti EVL:ssä 3.!!)& Jytkyn siskoVici (joka puolestaan saavutti TK1 tittelin) ja tietty sit vielä Jytkyn kasvistäti Nina ja Jytkyn äippäkoira Hedi. Eli hienosti sukulaisjoukkue totteli ja eritoten kivaa oli viettää päivää hyvässä seurassa :)

Mulla ei oo oikeen mitään tilanne tai palkintopallikuvia kisoista, mutta Jytkystä hotellihuoneesta kyllä löytyy matskua :) Jytky oli muuten mahtava reissukaveri, joka osasi ottaa lunkisti paikassa kun paikassa. Hotelli huoneessa oli kaksi sänkyä, toinen minulle ja toinen tietysti Jytkylle ;)
Lauantai aamuna klo 6.30.. Et kai oo tosissas et tähän aikaan pitäs herätä...

Perjantai-iltana katottiin yleisurheilun MM:ä

Väsy

Lauantaina herkuteltiin kisojen jälkeen :)

..Ja sitten nukuttiin.. <3

Sunnuntaina tokokisojen jälkeen.. Häntä väsytti :)

Tässä ollaan jo kotona... Minä olen pikku poika Posteljoon... Jytky siis tuo meidän postit laatikosta sisälle :)

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Your bag, madam...

Hah, mullapa on ihan ikioma laukunkantaja ja pirun hyvä sellanen (ei tota laukkua nimittäin ihan kenelle tahansa uskalla antaa) :)))

sunnuntai 11. elokuuta 2013

lenkkifiilistelyjä

Eilen kävin kevyen 10km juoksulenkin Pötkylän kanssa.. tässä kuvia sieltä.








Illalla tehtiin omatekoisia hamburgeria, jotka on ihan parhaita. Tässä saanko esitellä Juha´s BIG Burger :) Nam!


Tänään sitten käytiin Tessan kanssa vetämässä huikeat agireenit, minä opin taas hurjasti lisää ohjauksesta ja erityisesti siitä, kuinka pienestä se on kiinni! Jytky hyppää todella puhtaasti, jos minun ohjaus on kunnossa, mutta jos minä vähänkään sähellän niin se näkyy rimojen alastulona. Loogista, eikö totta. Varpaat meno suuntaan, yhdellä kädellä selkeää ohjausta (minun kahden käden ohjaus ei ole vielä ainakaan niin selkeää, että sitä kannattaisi käyttää), jos käsi laskee alas riman päällä, se on varma pudotus. Anna koiralle tilaa työskennellä, älä juokse kilpaa sen kanssa. Pitkien suorien jälkeen valmistele käännöstä rytmityksellä, askelluksella. Siinä taas muistettavaa. Mutta nämä on hyvä kirjata ylös ja muistella aina ennen reeniä, koska välillä "itsestään selvyydet" unohtuvat. Mutta silti, olen hurjan fiiliksissä tämän päivän reeneistä, koska opin taas tosi paljon. Hyvä reeni, parempi mieli!

Perjantaina käytiin tokoa. Ja näin se meni.

Pikku pätkä seuraamista ja palkka, hyvä.
Liikeestä seisominen, hyvä pysähdys, mutta Jytky bongasi vieressä tekevän koirakon ja hänellä sekosi ajatukset. Niinpä kun palasin koiran taakse, Jytky kääntyi just ilmeellä "sori, mitä minun pitikään tehä".. Eli otettiin tämä uusiksi ja pyörin ja hyörin paljon sen ympärillä, välillä palkkaa ja taas ympäri ämpäri kävelyä. Hienosti nyt pysyi paikoillaan.

Liikkeestä maahanmeno hyvä. Palkkasin makkaralla koiran vierelle tultaessa.  Otettiin myös maahanmenoja muuten vaan leikin yhteydessä ja nopeasta menosta lelupalkkaa.

Nyt päätin kokeilla luoksetuloa pysäytyksellä, koska tätä liikettä ei kokonaisuudessa ollakaan otettu aikoihin. Lenkeillä vaan pysäytyksiä erikseen ja kentällä suoria luoksetuloja. Eka otin suoran luoksetulon ja sitten pysäytyksen, joka oli muuten ihan sairaan hyvä ja napakka!! Jesjesjes! Palkka lensi siihen, mie olin niiin Happy!! :) Sen jälkeen vielä suora luoksetulo x2 ja näissä molemmissa autoin kädellä, koska lähtö oli epävarma pysäytyksen jäljiltä.

Hyppy koemaisesti yhden kerran, ei huomautettavaa. Sitten leikittiin vaan, että aina hyppykäskyn jälkeen (kun koira oli hyppäämässä estettä) heitin palkan yli ja kehuja paljon. Tällä harjoituksella koitan saada Jytkyä hyppäämään vähän kauemmaksi esteestä ,koska huomasin, että jos kerta toisensa jälkeen istutan sitä esteen taakse, niin se hyppää tosi lyhyen hypyn ja jää ihan esteen taakse, josta on puolestaan vaikea hypätä takaisin.

Kaket otin liikkeenohjaajan kanssa ja vieressä toinen koirakko teki noutoja. harjoittelimme siis kunnon häiriöllä. Tämä kauko-ohjaus on ollut viime aikoina todella varma ja Jytky on poikkeuksetta noussut aina ekalla käskyllä hienosti. No nyt häiriössä ei noussut ekalla ylös, vaan se tarvisi siihen tuplakäskyn. Äh ja päh. En tykänny. Otin uusiksi ja sitten nousi kyllä ekalla, mut tää liike ei näköjään oo yhtään varmaan vielä häiriössä :(

Nouto oli hyvä, paitsi kapulalle meno ja otto hieman raju..Palautus oli tällä kertaa vauhdikas ja ote hyvä. Tein nyt ohjatun noudon kapulalla ja sillä taidan tehdä kisoissakin, jos vaan mahdollista. Ohjatun kapulalla ote on melkein poikkeuksetta ollut hyvä, toisin kuin puristetussa kapulassa, jota se silloin tällöin kantaa huonolla otteella.

Loppuun otettiin paikallaolot ja siinä oli tarkoituksella häiriötä. Vierestä kutsuttiin  koira pois ja toisella kertaa se käytiin hakemassa. Jytky oli pikkasen liikuttanu peppua kun viereinen koira oli haettu pois ja päähän sillä oli kääntyilly (en tiedä saanko tätä ikinä pois), mutta muuten se pysyi hienosti paikalla.

Huomenna treenit jatkuvat :)

torstai 8. elokuuta 2013

agiliitoa

tässäpä videomatskua reeneistä

http://www.youtube.com/watch?v=d8bN_YzHyYw

tos putkihässäkässä rimu tippui selkeesti mun ohjauksesta, mutta toi loppusuoran rima tippu joka kerta radan yhteydessä. Ja siis se sama. Otettiin sitten pelkästään pussilta se ja sit ei tippunu. En tiedä mikä siinä sitten oli radan yhteydessä ettei meinannu millään pysyä.

http://www.youtube.com/watch?v=wHfHiUK0Yvs

keppireeniä

http://www.youtube.com/watch?v=ds0Dk-TN2Lc

tässä eka kerta tältä radalta..  ohjaaja on niin ulapalla loppusuoralla, mutta onneksi koira korjaa..

http://www.youtube.com/watch?v=_He6mJuBfY0


Elämä on hetkissä

Käytiinpä eräs aamu taas Rukan suunnalla, huikeissa maisemissa lenkkeilemässä.. NAUTIN. Tää on sitä jotain!!

Kiitollinen, siunattu, onnellinen.

Mun <3

Pojjaat <3

Valtavaara häämöttää, tosin tällä kertaa eri suunnasta kuin yleensä..

Onni on elää näissä puitteissa.




Add caption


maanantai 5. elokuuta 2013

melkein julkkiksii ;)

Ainiin.. olihan meistä taannoin juttu Koillissanomissa :)


vielä on kesää jäljellä.. :)

Hellouta.. nyt on ollu aika pitkä päivityskatko, kiitos meijän rikki menneen nettitikun. :( Vasta tänään saatiin uusi ja nyt pelit ja vehkeet on taas kunnossa ja yhteys on entistä parempi, jee! Me on oltu viimeset viikot reissun päällä ja meno on ollut sen mukaista.. lähetääs purkaa mitä tässä on ehtiny tapahtua.

Ensinnäkin oli belggareiden erikoisnäyttely Joensuussa ja Jytky sai ERIn sekä SA:n ollen nuorten luokan kolmas. Arvostelu oli todella hyvä, mutta se miksi jättipottia ei tullut, tiivistyi hyvin yhdessä arvostelun lauseessa: toivoisin koiran olevan kehittyneempi eli se on vielä kesken. Että semmosta. Tiesin sen kyllä etukäteen jo, että Jytky on vielä rimpulapimpula eikä sillä ole sellaista massaa mitä urokselta vaaditaan. No mutta tosi kiva päivä kaikkinensa ja ainiin olihan Jytky vielä kasvattajaluokassa, jossa No-How sijoittui kolmanneksi kera KP:n.. Hyvä Ou-Nout :) Päätin, että näyttelyihin mennään seuraavan kerran joskus ensi vuonna, kunhan toi on kehittyneempi.
Erkkaria edeltävä viikko oltiin Lieksassa ja siellä on kyllä niin hyvät suot, että pakko oli päästä vetää kunnon suotreenejä.. Tykkäsin! Tai tykättiin ;)
Sitten me ollaan ahkerasti harjoiteltu keppejä ja ettepä arvaakaan, Jytky oppi kuin oppikin kepit!! Ihan loistavaa. Lieksassa viikon aikana ne napsahti kohdilleen ja nyt kepit sujuvat loistavasti myös radan yhteydessä. Projekti meni niin, että vinokepeillä reenattiin ja aste asteelta vaikeutin koko ajan. Päästiin siihen, että kepit olivat samassa linjassa, mutta ihan pikkusen vinossa.

 No tässä vaiheessa kokeilin sitten kerran huvikseen oikeita keppejä ja tsdaa, ne sujuivat! Oli onnistuneita kertoja, mutta väliin mahtui myös epäonnistuneita. Ekan välin löytämisessä oli ongelmia ja rytmi usein katosi lopussa. Niinpä palasin takaisin vinokeppeihin ja sit tapahtui naks Jytkyn päässä, koska pienen vinokeppireenauksen jälkeen oikeat suorat kepit ovat sujuneet tosi hienosti, samoin eri sisäänmenokulmat. Rytmiongelmia ei ole ollut myöskään. Eli loppuen lopuksi Jytky oppi kepit parissa viikossa (säännöllisen epäsäännöllisesti reenaten)!! Käsittämätöntä!! Siinä se poitsukka vaan todistui sen, että hän kyllä oppii, kun häntä osataan opettaa oikein!!

Tokon avo-luokan liikkeitä on reenitty enemmän ja vähemmän ja ne alkavat pikku hiljaa sujua. Nyt varsinkin takana on kaksi aivan huippua reeniä, joissa olen ottanut liikkeitä putkeen palkkaamatta kisamaisesti ja Jytky on toiminut loistavasti. Uudet liikkeet, kuten nouto, hyppy, kaket ja luoksetulo onnistuivat pitkästä aikaa täysin virheettömästi ja siihen olenkin yyber tyytyväinen. Ainahan nämä reenit eivät mene virheettömästi, siksi kai onnistumiset niin hyvältä tuntuvatkin :) Häiriön alla tosin ei olla reenattu vähään aikaa eli sellaisia reenejä pitäisi ehdottomasti saada lisää...

Keppien kuntoon saamisen myötä ilmoitin Jytkyn 17.8 Haukiputaalle agikilpailuihin, jotka ovat samalla belgien rotumestaruudet. Siellä olisi agirata sekä hyppäri + joukkuekisa. Seuraavana päivänä 18.8 on puolestaan tokon rotumestiksen ja eka AVOn kisa.. Elo-syyskuun vaihteessa menemme Lieksan agikisoihin ja siellä taitaa olla 5 starttia yhteensä... Siistiä, en malta odottaa, että päästään agiurakin korkkaamaan!

Tässäpä vielä muutamia kuvia reissuilta..

Mustikassa.. 


Minun rakas Indi vanhus <3

Vuosihan siihen meni.. nimittäin tänään toteutettiin se mistä olen haaveillut jo vuoden. Eli sängyn päätyyn hylly, jossa on meidän hääkuvia ja tietysti rakkaan Jytkyn kuva...Nyt ne on siinä ja Tykkään!!