perjantai 24. toukokuuta 2013

kuvaukset ja agiliitoa

Viime tiistaina kävimme Oulussa Akuutissa lonkkakuvauksissa ja kyynärät lähti nollana, lonkat A tai B. Saa nyt nähdä sitten minä ne tulee takaisin! Toivotaan toki parhaita mahdollisia tuloksia, mutta toisaalta tieto siitä, että koira on noilta osin ainakin terve, on itsessään valtava helpotus!

Viime viikolla oli agilityesteiden siirtotalkoot maneesilta kentälle ja otettiin siinä samalla sitten pikku reenit piiitkästä aikaa. Eipä voi muuta todeta kun että homma lähti mallikkaasti lapasesta ennen kuin oli edes alkanut, eli Jytky karkasi lähdöstä (mitä ei muuten usein tapahdu), hyppeli muutamat esteet, kävi juoksemassa putken läpi ja palkkasi itse itsensä narun kanssa riehumalla. Niin just, mihinkäs minua on ennenkään tarvittu!!! No eikun koira ruotuun ja rauhaan ja uusi yritys. Se menikin jo paremmin ja korvat oli muutakin  kuin koristeena. Tauko ei siis tehnyt terää vaan toi enemmän ja enemmän nopeutta lisää sekä kuumuutta.. Ja niin, arvatkaa vaan olinko ohjaukseni kanssa ajoissa.. No en! Tästäkös sitten seurasi Jytkyn pienet kuumumiset tyyliin "näytä nyt per**** minne tässä pitäs mennä... "

Eilen meillä oli sitten toiset agireenit ja no eiköhän siellä ollut tämä meidän akilleen kantapää eli ratapiirustuksen esteet 9, 10, 11 ja 12. ysin ja kympin sain vielä tehtyä, mutta sitten olikin jo liian myöhässä ja en meinannut mitenkään saada käännettyä Jytkyä yhdelletoista. Tätä jankattiin ja en vaan saanut omaa liikettä niin, että se ois onnistunut. Lopulta onnistuin persjätöllä viestittämään koiralle oikean esteen ja sillä saatiin muutamia hienoja onnistumisia. Eli koiran ponnistaessa kympille tein persjätön kympin vasemmalla puolella (ts. päällejuoksun?) ja ohjasin vasemmalla kädellä yhdelletoista ja sen jälkeen heti takaaleikkaus. Muuten rata meni hienosti, mutta en tiiä, minä en vaan osaa ohjata tollasia esteet vierekkäin pätkiä ja sekös suututtaa!! Kepeissä olemme siinä vaiheessa, että verkot on tavallaan taaksepäin auki ja muutamia verkkoja on kokonaan pois. Mutta tässäpä rata.
Muuten hyvin, mutta 9-12 esteet.. Voi hyvää päivää.
 Meillä on muuten jo sulaa ja Jytky on päässyt lempparipuuhansa, eli vesikirppujen metsästyksen pariin :) Tänään Jytky oli Juhan kanssa kalalla ja niin no, toinen pyydysti useamman tunnin kaloja ja toinen vesikirppuja.. Arvatkaa kummalla oli suuremmat saaliit ;)
Vesikirppujen kyttääjä :)
 Viime viikonloppuna kävimme Valtavaaralla patikoimassa ja kyllä, Rukalla lasketellaan vielä kesäkuulle saakka! Tässäpä todiste siitä.
Mikäs sen parempi laskukeli, kun 20 astetta lämpöä...
Reissun jälkeen olikin väsynyttä poikaa. Ja juu, ei meidän koira ole sohvassa, ei suinkaan, kuva vaan hämää.. ;)

Olemme ottaneet myös kaksi kertaa viestiharjoituksia ja vitsi Jytky on kyllä hyvä siinä. Se on joka kerta juossut aivan sairaan hyvin kaikki pätkät eikä se epäröi hetkeäkään lähteä, olipahan kumpi tahansa lähettäjänä tai vastaanottajana. Nyt vaan pidennetään pikku hiljaa välimatkaa ja aikaa, sillä tällä hetkellä olemme ottaneet vain n. 100-200metrin juoksupätkiä ja lähetykset melkeinpä samantien ilman odotusaikoja.
Eräällä ihanalla aurinkoisella aamulenkillä
Huomenna Hossaan patikoimaan eli varmaan viikonloppuna kuvasatoa sieltä :) Pojat lähti just juoksulenkille, joten tää suuntaa salille, se on siis adios :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti