perjantai 31. toukokuuta 2013

kesäloma aah, kesäloma aah..

Mullapa alkaa huomenna kesäloma ja sunnuntai-aamuna skodan nokka kääntyykin kohti etelää! Olemme kuukauden reissussa ja takaisin sorvin ääressä sitten heinäkuussa! Jytky on aika paljon mummolassa hoidossa, joten saa nähä millainen maalaiskoira siitä kehkeytyy ;)
Seuraavien kuvien ja biisin myötä oikein rentoa ja aurinkoista kesää kaikille, nyt nautitaan!!!!

Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin.. ;)


Namsk, niin parasta!!!


Näin hyvin sujuu meillä venyttelytuokiot ;)

Juha oli ottanu tän yks aamu.. Hups! :) Myönnetään, toi rekku on hemmoteltu piloille.. ;)

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Karun kaunis Julma Ölkky

Eilen tehtiin oikein mahtava retki Julma Ölkkyyn ja patikoitiin siellä 10km paistellen välillä makkaraa. Maisemat olivat upeet ja keli mitä mahtavin!















Ja suurin osa kuvista M. Jauhiaisen käsialaa, kiitos taasen!! :)

perjantai 24. toukokuuta 2013

Vesikirppujahdissa!! :)

Hah, voiko ihanampaa kesäpuhaa olla.. ;)

kuvaukset ja agiliitoa

Viime tiistaina kävimme Oulussa Akuutissa lonkkakuvauksissa ja kyynärät lähti nollana, lonkat A tai B. Saa nyt nähdä sitten minä ne tulee takaisin! Toivotaan toki parhaita mahdollisia tuloksia, mutta toisaalta tieto siitä, että koira on noilta osin ainakin terve, on itsessään valtava helpotus!

Viime viikolla oli agilityesteiden siirtotalkoot maneesilta kentälle ja otettiin siinä samalla sitten pikku reenit piiitkästä aikaa. Eipä voi muuta todeta kun että homma lähti mallikkaasti lapasesta ennen kuin oli edes alkanut, eli Jytky karkasi lähdöstä (mitä ei muuten usein tapahdu), hyppeli muutamat esteet, kävi juoksemassa putken läpi ja palkkasi itse itsensä narun kanssa riehumalla. Niin just, mihinkäs minua on ennenkään tarvittu!!! No eikun koira ruotuun ja rauhaan ja uusi yritys. Se menikin jo paremmin ja korvat oli muutakin  kuin koristeena. Tauko ei siis tehnyt terää vaan toi enemmän ja enemmän nopeutta lisää sekä kuumuutta.. Ja niin, arvatkaa vaan olinko ohjaukseni kanssa ajoissa.. No en! Tästäkös sitten seurasi Jytkyn pienet kuumumiset tyyliin "näytä nyt per**** minne tässä pitäs mennä... "

Eilen meillä oli sitten toiset agireenit ja no eiköhän siellä ollut tämä meidän akilleen kantapää eli ratapiirustuksen esteet 9, 10, 11 ja 12. ysin ja kympin sain vielä tehtyä, mutta sitten olikin jo liian myöhässä ja en meinannut mitenkään saada käännettyä Jytkyä yhdelletoista. Tätä jankattiin ja en vaan saanut omaa liikettä niin, että se ois onnistunut. Lopulta onnistuin persjätöllä viestittämään koiralle oikean esteen ja sillä saatiin muutamia hienoja onnistumisia. Eli koiran ponnistaessa kympille tein persjätön kympin vasemmalla puolella (ts. päällejuoksun?) ja ohjasin vasemmalla kädellä yhdelletoista ja sen jälkeen heti takaaleikkaus. Muuten rata meni hienosti, mutta en tiiä, minä en vaan osaa ohjata tollasia esteet vierekkäin pätkiä ja sekös suututtaa!! Kepeissä olemme siinä vaiheessa, että verkot on tavallaan taaksepäin auki ja muutamia verkkoja on kokonaan pois. Mutta tässäpä rata.
Muuten hyvin, mutta 9-12 esteet.. Voi hyvää päivää.
 Meillä on muuten jo sulaa ja Jytky on päässyt lempparipuuhansa, eli vesikirppujen metsästyksen pariin :) Tänään Jytky oli Juhan kanssa kalalla ja niin no, toinen pyydysti useamman tunnin kaloja ja toinen vesikirppuja.. Arvatkaa kummalla oli suuremmat saaliit ;)
Vesikirppujen kyttääjä :)
 Viime viikonloppuna kävimme Valtavaaralla patikoimassa ja kyllä, Rukalla lasketellaan vielä kesäkuulle saakka! Tässäpä todiste siitä.
Mikäs sen parempi laskukeli, kun 20 astetta lämpöä...
Reissun jälkeen olikin väsynyttä poikaa. Ja juu, ei meidän koira ole sohvassa, ei suinkaan, kuva vaan hämää.. ;)

Olemme ottaneet myös kaksi kertaa viestiharjoituksia ja vitsi Jytky on kyllä hyvä siinä. Se on joka kerta juossut aivan sairaan hyvin kaikki pätkät eikä se epäröi hetkeäkään lähteä, olipahan kumpi tahansa lähettäjänä tai vastaanottajana. Nyt vaan pidennetään pikku hiljaa välimatkaa ja aikaa, sillä tällä hetkellä olemme ottaneet vain n. 100-200metrin juoksupätkiä ja lähetykset melkeinpä samantien ilman odotusaikoja.
Eräällä ihanalla aurinkoisella aamulenkillä
Huomenna Hossaan patikoimaan eli varmaan viikonloppuna kuvasatoa sieltä :) Pojat lähti just juoksulenkille, joten tää suuntaa salille, se on siis adios :)

maanantai 13. toukokuuta 2013

BH-koe

No nyt on sitten eka titteli plakkarissa, sillä lauantaina suoritimme BH-kokeen hyväksytysti! Jos nyt vähän ruoditaan suoritusta niin.. Meidät arvottiin numerolle 7, ja meillä oli ensin liikkeet ja sitten paikallaolo. Ilmoittautuminen meni hyvin, Jytky malttoi olla hienosti perusasennossa eikä hötkynnyt muualle. Vapaana seuraamiseen en ollut tyytyväinen. Kontakti tippui muutamia kertoja ja keskittyminen näin ollen herpaantui. Henkilöryhmä oli "pahin" eli Jytkyn olisi hurjasti tehnyt mieli nuuskutella henkilöryhmän tyyppejä, mutta tuli kuitenkin perässäni, tosin ei todellakaan ollut koko aikaa kontaktissa. Vapaana seuraaminen meni mielestäni todella paljon paremmin, tosin henkilöryhmässä kontakti ei edelleenkään säilynyt, mutta muuten itse kaaviossa Jytky keskittyi täysin tekemiseen ja seuraaminen oli hyvää. Jäävät liikkeet menivät oikein mallikkaasti, samoin luoksetulo.
No paikallaolo oli se, jota pelkäsin eniten etukäteen. Kaikki meni hyvin siihen asti kunnes meidän parina ollut koira ei suostunut menemään ohjaajansa luokse luoksetulossa ja ohjaaja joutui kutsumaan ainakin kolme kertaa koiraansa ja lopulta yhdisti kutsuun myös erilaisia eleitä. Ensimmäisen kutsun Jytky oli pysynyt paikalla, toisen kutsun aikaan Jytky oli valpastunut, mutta ei ollut noussut ja kolmannen kutsuntakerran jälkeen Jytky oli noussut seisomaan. Se ei kuitenkaan lähtenyt mihinkään eikä liikkunut, mutta katsoi hämillään paikallaan että what the fuck.. :) Eli koulutustaso ei ole vielä sillä tasolla, että se kestäisi noin kovan häiriön paikallaolossa, joten sitä meidän tulee reenata. Tottis meni kuitenkin kunnialla kokonaisuudessaan läpi.
Kaupunkiosuus meni hienosti, eli Jytky oli varma oma itsensä. Kuljettureitti oli useita satoja metrejä pitkä ja tyyppi meni 80% siitä täysin kontaktissa, vaikka en käskyttänyt sitä millään tavalla. Pikkasen välillä vaan lepertelin sille hiljakseen, niin ruskeet silmät napottivat minua herkeämättä.. höpsö rekku :)

Kaikinpuolin ihan kiva kokemus, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Tosin nyt on kisataukoa tiedossa, sillä vien Jytkyn 21.5 lonkka- ja kyynärkuviin. Seuraavan kerran startataan tokon SM:ssä kesäkuun viimenen viikonloppu ja tavoitteena olisi se kolmas ALO:n ykkönen. Tässä onkin nyt hyvää aikaa tehdä jälkeä ja ottaa viestiharjoituksia kevään kunniaksi :)


sunnuntai 5. toukokuuta 2013

What a great day!

Ou jeah, eilen olimme Kajaanissa tokokokeissa ja tuloksena 194,5/200p. + LUOKKAVOITTO!!! :) 
Ilma ei ollut paras mahdollinen, nimittäin vettä/räntää satoi kaatamalla ja kenttä aivan märkä/liejuinen. Sepä ei kuitenkaan Jytkyä haitannut pätkän vertaa, vaan poitsukka teki kaiken juuri niinkuin pitääkin, aivan loistavasti. Tuomarina oli Salme Mujunen, joka oli todella tarkka, mutta oikeudenmukainen, ihan niinkuin pitääkin. Tällaisesta tuomarista tykkään tosi paljon, koska tiedän, että jokaikinen piste on todella ansaittu eikä mitään saa ilmaiseksi! Erityisesti mieltä lämmitti Mujusen kommentti "tällä koiralla on hyvä motivaatio työskentelyyn ja se on erinomaisesti koulutettu. Teidän yhteistyö on kaunista katsottavaa" :)) Mieletön fiilis!

Tässäpä vielä liikkeiden pisteet:

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen kytkettynä 10
Seuraaminen taluttimetta 9,5 (täyskäännöksessä tippui hetkeksi kontakti, yksi perusasento ihan pikkasen väljä)
Maahanmeno 10
Luoksetulo 9,5 (hieman vino loppuperusasento)
Seisominen 9 (pysähtyminen olisi voinut olla voimakkaampi, pysähtymisen jälkeen ei liikkunut, mutta teki painonsiirron etujalalta toiselle.)
Hyppy 10
kokonaisvaikutus 10

Olen ihan sairaan tyytyväinen koko kisaan ja mikä parasta Jytky, teki täysin koulutustasoa vastaavan suorituksen kisoissa! On se vaan niin rakkauspakkaus <3 

Nyt ei kun reenimään BH-kokeeseen ja siinä muuten riittääkin hommaa.. huhhuijaa..

perjantai 3. toukokuuta 2013

Kevät.. niin mikä kevät.. ;)

Tänään tuli 5cm lisää lunta ja aamulenkillä näky oli tämä:
Voiko ihanammin kevät enää edetä.. ;)

 Jytky on ollut kaksi viikkoa saikulla kaikista harrastuksista, koska sillä aukesi niin pahasti pyörälenkillä anturat. Aluksi se ei kärsinyt juurikaan edes kävellä, mutta pikku hiljaa anturat alkoivat umpeutua ja Jytky on tehnyt lenkkejä tossut jalassa. Alla kuva saikkulaisesta nauttimassa keväisestä auringosta pari viikkoa sitten.
Viikko sitten olimme viikonlopun Rukalla ja kävelin Jytkyn kanssa yhteensä 10km lenkin päivän aikan. Sää oli mitä mahtavin ja stadionilla oli loistavat puitteet tottikselle :) otettiin eteenmenoa sekä kertailtiin alo.n liikkeitä...

Löytyy meiltä vähän sulaakin ja johan se piti esineruutua ottaa. This boy was on fire!!! Aivan huikeeta työskentelyä kolmella esineellä, ihan kun ei ois talvitaukoa ollutkaan!