lauantai 20. huhtikuuta 2013

kohti kevättä.. pikku hiljaa...

Päivittäin lueskelen ja katson enemmän tai vähemmän kateellisena etelän immeisten facepäivityksiä keväästä ja mm. siitä kuinka siellä voi ajaa jo mettäjälkeä! Toisaalta taas en haluaisi millään luopua meillä jäljellä olevista lumista, enkä haluaisi laittaa suksia talviteloille, koska tykkään molemmista yli kaiken. Meillä siis lunta riittää vielä vaikka muille jakaa, mutta toistaiseksi se on niin pehmeää ja upottavaa, että niin hiihto kuin kävelykin on mahdotonta. Niinpä olen käynyt päivittäin Jytkyn kanssa asfaltilla ihanan rapaisia juoksulenkkejä ja toivonut, että a) tulisi pakkasta, jotta saataisiin hankiaiset tai b) kaikki sulisi mahdollisimman äkkiä.
Tänään tosin lähdimme Rukalle lumikenkäilemään eli menin hiihtoladun pohjia lumikengillä (normaali kävelyä ne eivät kestä enää yhtään) ja Jytky juoksi irti. Siinäpä meni puolitoista tuntia vesisateessa oikein mukavasti :) Tässä kuva lenkiltä:

Alla puolestaan kuva viikolta, kun Jytky höppänä löysi lenkiltä aarteen, jota hän sitten kuljetti suussaan koko loppumatkan...

Saanhan ottaa sisälle, saanhan...

Tokoakin olemme reenailleet säännöllisen epäsäännöllisesti ja varmistelleet niitä alokasluokan liikkeitä. Mitään uutta emme ole suoraan sanottuna juurikaan opetelleet sillä rintamalla. Tosin eteenmenoa on otettu melkein joka lenkin yhteydessä. Jätän jytkyn huomaamatta hanskan ja sitten läheten sen eteen niin, että hanska ottaa palkintona siellä kaukaisuudessa. En todellakaan tiedä onko tämä fiksu tai oikea tapa opettaa, mutta kun olen kokeillut sitten ilman hanskaakin, niin hyvin se on suurimmaksi osaksi lähtenyt eteen porhaltamaan. Näinä "tyhjinä" kertoina olen tietysti kokeillut sitä maahanmenoakin ja useimmiten se on tarvinnut vielä kaksoiskäskyn siihen, parina kertana on mennyt ekasta. Eli se tarvii harjoitusta.

Lähitulevaisuuden suunnitelmissa on 4.5. tokokoe Kajaanissa ja 11.5 BH-koe täällä Kuusamossa.

BH-kokeessa ei epäilytä mikään muu kuin se, että pysyykö Jytky maassa, kun toinen koirakko tekee vieressä luoksetulon. Nimittäin reeneissä se on noussut joko istumaan tai seisomaan ekoilla kerroilla siinä vaiheessa. Tosin, kun olen puuttunut asiaan ja muistuttanut herralle mitä piti tehdä (tai olla tekemättä) niin sen jälkeen ei ole ollut ongelmaa. Vielä on onneksi hieman aikaa reeniä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti