lauantai 20. huhtikuuta 2013

kohti kevättä.. pikku hiljaa...

Päivittäin lueskelen ja katson enemmän tai vähemmän kateellisena etelän immeisten facepäivityksiä keväästä ja mm. siitä kuinka siellä voi ajaa jo mettäjälkeä! Toisaalta taas en haluaisi millään luopua meillä jäljellä olevista lumista, enkä haluaisi laittaa suksia talviteloille, koska tykkään molemmista yli kaiken. Meillä siis lunta riittää vielä vaikka muille jakaa, mutta toistaiseksi se on niin pehmeää ja upottavaa, että niin hiihto kuin kävelykin on mahdotonta. Niinpä olen käynyt päivittäin Jytkyn kanssa asfaltilla ihanan rapaisia juoksulenkkejä ja toivonut, että a) tulisi pakkasta, jotta saataisiin hankiaiset tai b) kaikki sulisi mahdollisimman äkkiä.
Tänään tosin lähdimme Rukalle lumikenkäilemään eli menin hiihtoladun pohjia lumikengillä (normaali kävelyä ne eivät kestä enää yhtään) ja Jytky juoksi irti. Siinäpä meni puolitoista tuntia vesisateessa oikein mukavasti :) Tässä kuva lenkiltä:

Alla puolestaan kuva viikolta, kun Jytky höppänä löysi lenkiltä aarteen, jota hän sitten kuljetti suussaan koko loppumatkan...

Saanhan ottaa sisälle, saanhan...

Tokoakin olemme reenailleet säännöllisen epäsäännöllisesti ja varmistelleet niitä alokasluokan liikkeitä. Mitään uutta emme ole suoraan sanottuna juurikaan opetelleet sillä rintamalla. Tosin eteenmenoa on otettu melkein joka lenkin yhteydessä. Jätän jytkyn huomaamatta hanskan ja sitten läheten sen eteen niin, että hanska ottaa palkintona siellä kaukaisuudessa. En todellakaan tiedä onko tämä fiksu tai oikea tapa opettaa, mutta kun olen kokeillut sitten ilman hanskaakin, niin hyvin se on suurimmaksi osaksi lähtenyt eteen porhaltamaan. Näinä "tyhjinä" kertoina olen tietysti kokeillut sitä maahanmenoakin ja useimmiten se on tarvinnut vielä kaksoiskäskyn siihen, parina kertana on mennyt ekasta. Eli se tarvii harjoitusta.

Lähitulevaisuuden suunnitelmissa on 4.5. tokokoe Kajaanissa ja 11.5 BH-koe täällä Kuusamossa.

BH-kokeessa ei epäilytä mikään muu kuin se, että pysyykö Jytky maassa, kun toinen koirakko tekee vieressä luoksetulon. Nimittäin reeneissä se on noussut joko istumaan tai seisomaan ekoilla kerroilla siinä vaiheessa. Tosin, kun olen puuttunut asiaan ja muistuttanut herralle mitä piti tehdä (tai olla tekemättä) niin sen jälkeen ei ole ollut ongelmaa. Vielä on onneksi hieman aikaa reeniä :)

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

JUMP!

Viime maanantaina meillä oli agireenien teemana hyppytekniikka ja yksittäisinä esteinä harjoittelimme keinua ja pujottelua. Alla linkki, missä on kuvattuna tämän hetkinen osaaminen keinulla ja sitten siitä kun antaa rullata niin tulee Jytkyn hyppytekniikkapätkät. Aluksi otettiin kutsumalla ja lopuksi lähettämällä. Kutsuttaessa toimii parhaiten makupalapalkka (lelu saa Jytkyn kiirehtimään ja suoritus ei ole yhtä keskittynyt) ja lähettäessä taas hihna oli loistava palkka.
http://www.youtube.com/watch?v=U62y9MmDZuA&list=UUV61JPNeHa4J3tysh3mUe8A


maanantai 8. huhtikuuta 2013

Pilkkireissu

Pojjaat pilkillä :)

Pikku-apuri :) Jytky oli niin taas messissä ja se keksi ihan omat tavat viihdyttää itseään pilkillä :)

Samalla otimme viestiharjoituksia (lue: kun Kaisa alkoi tympääntyä, piti keksiä jotain oikeaa tekemistä :)) eli minä menin Jytkyn kanssa toiselle puolelle järveä ja lähetin sen sieltä Juhan luo ja Juha lähetti takas minun  luokse. Tätä otettiin muutamia kertoja ja Jytky toimi kyllä loistavasti. Joka kerta se epäröimättä juoksi täysiä toisen luokse ja takas. Reipas koiranpoikanen <3

Ainiin, yhtenä päivänä katoin kotona, että mitä ihmettä tuo koira nyt touhuaa.. No mitä vielä, lattialla meni hämähäkki, jota Jytky tassulla pyydysteli :D

lauantai 6. huhtikuuta 2013

aurinkoisten päivien satoa

Ilmat viime aikoina ovat olleet törkeen hyvät, joten olemme ulkoiluttaneet suksia varsin kiitettävästi. "Joka päivä enemmän tai vähemmän hiihtoa" on ollut talven motto ja se on kyllä muutamia yksittäisiä päiviä lukuunottamatta toteutunut.

Tässäpä taas fiiliksiä ja maisemia lenkeiltä.. :)

 Löysin taas hyvän ja ennen kaikkea rauhallisen hiihtoladun Rukalta, joka meni keskellä mettää, järviä, soita ja peltoja, ihanien maisemien ympäröimänä. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, joten niin Jytky kuin minäkin nautimme sielumme kyllyydestä :)





Alla olevat kuvat on puolestaan tämän päiväiseltä Valtavaaran reissulta, jonka tein Jytkyn kanssa lumikengillä. Vaikka flunssa painoi päälle niin pakko oli päästä aurinkoon luonnosta nauttimaan. Oli aivan huippua, mutta flunssapöpöt iskivät entistä pahemmin ja nyt täällä näpytellään (uusi :)) jumpsuit päällä aivan flunssan kourissa.. :( *niisk ja hätsiuu*





perjantai 5. huhtikuuta 2013

Agia

Jytky oli muuten eilen epävirallisissa agilitykilpailussa ja teki mölleissä kaikista koirista nopeimman nolla-ajan :) Eka rata siis meni aivan loistavasti, mutta sitten tokalla kisaavien radalla mulla tuli pari ohjausvirhettä ja Jytky meni kahden esteen ohi. Positiivista oli kuitenkin, että menimme eka kertaa puomin radalla ilman mitään välipalkkaa ja se meni kaikinpuolin hyvin. Summasummarum, mölliradalla Jytky teki koko kisojen ainoan nollatuloksen, 25 sekuntia alle ihanneajan, joten siihen olen super tyytyväinen!!

Epiksiä ei ole videolla mutta maanantain agireenit kyllä ovat: Ne olivat siis kisanomaiset reenit, jossa meillä oli 5min rataantutustuminen ja siitä eteenpäinkin kisamaisesti.

Tässäpä kolme videota putkeen (kun antaa rullata), sama rata siis kyseessä. Videon eka pätkä taitaa olla viimeisin, eli onnistunein missä kaikki natsasivat kohdilleen, toka rata muuten hyvä, mutta rimat tippuivat, varmaan ohjauksellisista syistä ja eka rata sit karkasi lapasesta aika pahasti lopussa. Jytky hienosti kuitenkin porhalsi viimeisetkin esteet oma-aloitteisesti, vaikka ohjaaja oli menettänyt jo toivonsa :D hihna viimeisen esteen takana toimii siis erinomaisena palkkana :)

http://www.youtube.com/watch?v=m84m2ihaS9o&list=UUV61JPNeHa4J3tysh3mUe8A

sukulaisia maisemissa!

Ou jee, saatiin Rukalle nimittäin ihania immeisiä ja koiria etelästä ja ompa ollu mukavata!
Jytkyn setä Nemo perheineen saapui siis mökkeilemään ja pojathan tulivat vallan mainiosti juttuun :) Molemmat ovat niin hömppäpömppiä, että yhteinen sävel löytyi heti ja vauhtia riitti. Aivan mainio kaksikko kerrassaan <3 Kaija otti pojista kuvia ja alla muutamia otoksia. KIITOS HUIPUISTA KUVISTA JA SEURASTA :)

 Jytky <3

 Rakkaat hömppelit <3
Ja vielä niitä meijän pojan päälinjoja ;)
Kuvat siis Kaija Säkkisen käsialaa :)