lauantai 13. lokakuuta 2012

agii ja tokoo

Tänään oltiin taas Oulussa Aaltosen Mikon opeissa ja oli niiiin kivaa. Jytky oli hieno mies ja teki juuri mitä pitikin, mitään suurempia ongelmia ei ollut ja saatiin onnistumisia niin niistoissa, takaaleikkauksissa, persjätöissä kuin muissakin kiemuroissa. On se käsittämätöntä huomata oman liikkeen ja ohjauksen vaikutus koiran liikkeeseen! Kun minulla oli rintamasuunnat ja liike kohdillaan niin Jytky esitti huikean tiiviitä käännöksiä ja hienoa menoa kerrassaan. Kepeissäkin kokeiltiin ohjureiden käyttöä, eli tähän asti ollaan menty kuutta keppiä verkoilla ja sehän onnistuu Jytkyltä oikein hienosti. Kerran sitten kokeilin ilman verkkoja ja eihän se tajunnu ollenkaan mitä sen ois pitäny tehä, ihan kun ei ois ikinä nähnykään keppejä. Nyt sitten Mikko ohdotti ohjureiden käyttöä ja niinpä lähdettiin kokeilemaan niitä. Alussa ei onnistunut oikein mitenkään, se hyppy ohjureiden yli yms. mut sit kerran kun se tajusi idean, niin toinen kerta sujuikin ihan jees. Lopetettiin harjoittelu siltä erää siihen, mutta huomenna ohjureilla harjoittelu jatkuu omissa reeneissä.

tokoakin ollaan reenattu ja vahvistettu alokasluokan liikkeitä. lähinnä jääviä, luoksetulon eteenistumisen suoruutta ja seuraamisessa pieniä pätkiä. Ollaan myös aloitettu uusi leikki, jolla pohjustetaan ohjattua. Eli olen vienyt pari palloa, toisen oikeelle ja toisen vasemmalle puolelle (välissä n. 10m). Sit  Jytky on niiden keskellä ja käskyn saatuaan se hakee sen pallon, jonka sanon/näytän.. Tää on kivaa :)

Olen kattonut jo tokokisojakin ensi vuodeksi ja saasnähä mennäänkö jo heti tammikuussa Kuopioon, viimestään helmikuussa Kemijärvelle. BH on vuorossa sitten heti kun sellasen bongaan ensi vuoden puolelta :) Siistiä, can't wait!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti